Ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της στη Δαδιά ετοιμάζεται να κλείσει η διαχειρίστρια του Dadia Forest Inn, η οποία ανακοίνωσε μέσα από μια προσωπική ανάρτηση ότι μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή της από την επιχείρηση, στην οποία αφιέρωσε 13 χρόνια.
Στο μήνυμά της περιγράφει τη διαδρομή από το όνειρο της δημιουργίας ενός μικρού ξενοδοχείου μέσα στη φύση μέχρι τις δυσκολίες που ακολούθησαν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της σε όσους στάθηκαν δίπλα της, αλλά και την πικρία της για τις συνθήκες που, όπως αναφέρει, την οδηγούν στην αποχώρηση.
Από ένα προσωπικό όνειρο σε 13 χρόνια στη Δαδιά
Όπως εξηγεί, λίγο πριν συμπληρώσει τα 30 της χρόνια, αποφάσισε να αφήσει τα κοσμοπολίτικα νησιά και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε διατυπώσει ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια: να διοικεί ένα μικρό ξενοδοχείο μέσα στη φύση.
Η εγκατάστασή της στη Δαδιά σηματοδότησε την αρχή μιας διαδρομής 13 ετών, με πολλές εναλλαγές και έντονα συναισθήματα. Όπως τονίζει, η αποχώρησή της δεν αποτελεί δική της επιλογή, καθώς αισθάνεται βαθιά συνδεδεμένη με το ξενοδοχείο και τον χώρο που δημιούργησε.
Στην ανάρτησή της αναφέρεται στις δυσκολίες που προκάλεσαν η πανδημία, τα προβλήματα στα σύνορα, το μεταναστευτικό και οι δύο διαδοχικές πυρκαγιές, αλλά και στη συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα που εδρεύει στην Αθήνα. Όπως υποστηρίζει, οι διαφορετικές αντιλήψεις για τη λειτουργία μιας τουριστικής επιχείρησης δυσχέραναν την προσπάθειά της.
Οι ευχαριστίες στην οικογένεια, στους συνεργάτες και στους επισκέπτες
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην οικογένειά της, που, όπως σημειώνει, στάθηκε δίπλα της από την πρώτη ημέρα, αλλά και στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος και στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών και τεχνικών δυσκολιών.
Ξεχωριστά ευχαριστεί τον Γιάννη, ο οποίος, όπως αναφέρει, τη βοήθησε να δει την επιχειρηματική πλευρά της δραστηριότητας και να αντιληφθεί τη σημασία των οικονομικών δεδομένων, καθώς η ίδια παραδέχεται ότι πολλές φορές μπέρδευε το επιχειρείν με τον εθελοντισμό.
Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους που πέρασαν από το ξενοδοχείο, κάνοντας ειδική μνεία στην Αθηνά, τον Τριαντάφυλλο και τη Μαρία, για τη στήριξή τους στις δύσκολες περιόδους της πανδημίας και των πυρκαγιών.
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, όπως γράφει, το απευθύνει στον Θεό και στα ζώα της, που της έδιναν δύναμη σε ιδιαίτερα δύσκολες ψυχολογικές στιγμές.
Η αναφορά στις πυρκαγιές και το μετάλλιο φιλίας από τους Αυστριακούς
Ιδιαίτερη θέση στην ανάρτησή της έχει και η αναφορά στην παρουσία των αυστριακών δυνάμεων στην περιοχή το 2020, όταν, όπως περιγράφει, στο ξενοδοχείο φιλοξενήθηκαν στελέχη των ελληνικών ΕΚΑΜ και μαζί τους οι Αυστριακοί αστυνομικοί που είχαν αναλάβει δράση στα σύνορα.
Η ίδια κάνει λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία συνεργασίας και φιλοξενίας, υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αναγνώρισαν την προσφορά της και της απένειμαν μετάλλιο φιλίας, το οποίο, όπως λέει, κρατά ως πολύτιμο ενθύμιο.
Κλείνοντας, ευχαριστεί όλους όσοι επισκέφθηκαν έστω και μία φορά το ξενοδοχείο, την αυλή ή την καφετέριά του, σημειώνοντας ότι κάθε οικονομική ενίσχυση συνέβαλε στη διατήρηση της επιχείρησης από το 2022 και μετά, όταν οι πυρκαγιές έπληξαν την περιοχή.
Το μήνυμά της ολοκληρώνεται με μια αιχμηρή αναφορά στην απουσία, όπως την περιγράφει, ουσιαστικής στήριξης από κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια.
