Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δισεκατομμυριούχος θέλει να δημιουργήσει μια «σούπερ εφαρμογή» με την ονομασία «X», η οποία θα είναι παρόμοια με το WeChat της Κίνας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 δήλωσε ότι επιθυμεί να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας στο Twitter: «Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά». Στη συνέχεια δήλωσε ότι ένα προσωρινό λογότυπο θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα την ίδια ημέρα.

Ο Μασκ δημοσίευσε στο Twitter μια εικόνα ενός «X» που αναβοσβήνει και αργότερα, σε μια ηχητική συνομιλία στο Twitter Spaces, απάντησε «Ναι», όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Linda Yaccarino, έγραψε στην πλατφόρμα ότι το rebrand είναι μια νέα συναρπαστική ευκαιρία.  «Το Twitter έκανε μια τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε», είπε. «Τώρα, το X θα πάει ακόμα παραπέρα…». 

Το πουλί ονομάζεται Larry, το οποίο ο συνιδρυτής του Twitter, Biz Stone, δήλωσε, το 2011, ότι είναι ένας φόρος τιμής στον αστέρα του μπάσκετ και θρύλο των Boston Celtics, Larry Bird.

Για ορισμένους ανθρώπους στην Ασία, οι σούπερ-εφαρμογές, όπως η PayTM της Ινδίας και η GoJek της Ινδονησίας, αποτελούν ζωτικό μέρος της καθημερινής ζωής τα τελευταία χρόνια. Οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν για υπηρεσίες μέσω ενός συστήματος χρηματοδότησης.

Το WeChat είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές της περιοχής όσον αφορά στο εύρος των υπηρεσιών της και στον αριθμό των χρηστών της. Πέρυσι, εκτιμήθηκε ότι είχε 1,29 δισεκατομμύρια χρήστες μόνο στην Κίνα.

Από τότε που ο Μασκ  αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022, η εταιρεία άλλαξε την εταιρική της επωνυμία σε X Corp. Ο ιστότοπος του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει ένα μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό μας στοιχείο». «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το προστατεύουμε τόσο πολύ». 

Η εταιρεία αντικατέστησε προσωρινά το λογότυπο τον Απρίλιο με τον σκύλο Shiba Inu του Dogecoin, συμβάλλοντας στην εκτίναξη της αγοραστικής αξίας του νομίσματος. 

Η πιο πρόσφατη επιπλοκή του Twitter ήταν μια αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία οφείλει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις σε πρώην υπαλλήλους.

Από τότε που την αγόρασε ο κ. Μασκ, η εταιρεία έχει απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της.