Κυριακή, 12/01/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Powered by Tomorrow.io
x

Πραξικόπημα καταγγέλει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αναφερόταν στο ότι νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις απαίτησαν την παραίτησή του ιδίου και σύσσωμης της κυβέρνησής του, κατά την ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

Ο Πασινιάν έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου τω αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του ιδίου και της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση με την οποία ο στρατός τον καλούσε να παραιτηθεί.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters