Χριστούγεννα χωρίς παραμύθι, χαρά και μαγεία δεν γίνεται. Αυτό σκέφτηκε ο δήμος Παύλου Μελά και φέτος προσκαλεί τον Άη Βασίλη και τους καλούς του φίλους, μια τεράστια πολική αρκούδα με τα μωρά της, Εσκιμώους, ξωτικά και νεράιδες σε μια «Μαγική Αυλή», φροντίζοντας μάλιστα να στήσει και ιγκλού για να βρεθούν κάποιοι στο φυσικό τους περιβάλλον.

Την πρωτοβουλία για το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στήνοντας το στην περιοχή της Σταυρούπολης, στους εσωτερικούς χώρους ενός παιδικού σταθμού, αξιοποιώντας και την αυλή του για να στηθούν τα ιγκλού, οι «ένοικοι» τους, οι Εσκιμώοι και η πολική αρκούδα που θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να διασκεδάσουν παρέα.

Αυτή τη μαγεία, μαζί με τις όμορφες ιστορίες του Άη Βασίλη, των ξωτικών και της πολικής αρκούδας θα τη ζήσουν από τα 20 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο δήμο Παύλου Μελά, συγκεκριμένα στην Σταυρούπολη στον παιδικό σταθμό που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο.

Όπως τόνισε μιλώντας στο makthes.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, ο δήμος άρχισε το ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων πριν από λίγα χρόνια, όταν έστησε το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη συνέχεια άναψε τη «Μαγεμένη Πύλη», μετά την… μετακόμισε στη νέα πλατεία Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη και φέτος φιλοξενεί το «βασίλειο» των Χριστουγέννων στους χώρους ενός πρότυπου παιδικού σταθμού.

Τρισδιάστατο το «βασίλειο» του Αγίου των Χριστουγέννων

Η αντιδήμαρχος αναφερόμενη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό τόνισε ότι φέτος ο δήμος Παύλου Μελά θα στήσει μεγάλες τρισδιάστατες κατασκευές, προσομοιώσεις των ιγκλού, της πολικής αρκούδας που θα βρεθεί στο χώρο με τα μωρά της και μια ακόμη κατασκευή που θα δείχνει το ταξίδι του Άη Βασίλη από τον Βόρειο Πόλο στη Σταυρούπολη του Παύλου Μελά.

«Όλο αυτό το παραμύθι προσπαθούμε να το κάνουμε πραγματικότητα στο φετινό γιορτινό χωριό του δήμου Παύλου Μελά που ανοίγει τις πύλες του στα παιδιά και τους ενήλικες στις 20 Δεκεμβρίου» σημείωσε η κ. Αμανατίδου, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα μικρότερα στις γειτονιές της περιοχής.

Είπε ακόμη, ότι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσουν διάφορες θεματικές γωνιές, όπως το σπίτι και η κουζίνα του Άη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και να φτιάξουν γλυκά και κατασκευές, ενώ παράλληλα θα στηθούν και σπιτάκια με δώρα, γλυκά και τοπικά προϊόντα που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

«Θα προσπαθήσουμε και φέτος στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης να στήσουμε, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, ένα απόλυτα παραμυθένιο σκηνικό για να «ντύσει» τις ομορφότερες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των μικρών, αλλά και των μεγάλων, επισκεπτών» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Η χαρά των παιδιών

Υπενθυμίζεται ότι ήταν Δεκέμβρης του 2017, όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε στάση με το έλκηθρό του για πρώτη φορά στο … μαγεμένο Στρατόπεδο, όπου ξωτικά και όμορφες νεράιδες τον υποδέχτηκαν και όλοι μαζί άνοιξαν τις πύλες του χριστουγεννιάτικου χωριού του δήμου Παύλου Μελά και μια απέραντη αγκαλιά για τα παιδιά όλης της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το «μαγικό βασίλειο», άναψε και τότε και τα επόμενα χρόνια το πελώριο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο αστέρια, αγγέλους, μπάλες, χρυσόσκονη και με τα κλαδιά γεμάτα ευχές.