Το “καταφύγιο” που αναζητούσαν, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης στο νέο κόμμα “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” των Χαρίτση – Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου.
Οι κ.κ. Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ, που πήραν πολύ υψηλά ποσοστά ψήφων σε Ξάνθη και Ροδόπη με την απόλυτη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου, αυτομόλησαν προς το νέο κόμμα, διότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξ’ αρχής έδειξε τις προθέσεις του απέναντί τους.
“Δεν επρόκειτο για πολιτική αντιπαράθεση η φυγή των δύο μουσουλμάνων…” απαντούν στην Κουμουνδούρου και παραπέμπουν στην τακτική που ακολουθούν συνήθως οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου στην Ελλάδα, με τις εναλλαγές τους σε κόμματα, εφόσον εξασφαλίσουν την πολυπόθητη στήριξη και ανοχή της ηγεσίας του χώρου που βρίσκονται στις φιλοτουρκικές τους θέσεις και απόψεις.
“Θα τους έδιωχνα έτσι και αλλιώς…”
Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, διεμήνυε στους στενούς του συνεργάτες ότι, η αποβολή των Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ ήταν θέμα χρόνου, δεδομένου του “εναγκαλισμού με το Προξενείο” και της μη ορθής τήρησης των προβλεπόμενων απο την Ελληνική Βουλή διατάξεων που επιβάλλουν τη συμπεριφορά ενός Έλληνα Βουλευτή.
Η θέση και στάση αυτή του κου Κασσελάκη δεν είναι τυχαία και προέρχεται απο στενούς του συνεργάτες, που τον συμβουλεύουν να κρατήσει το κόμμα του “καθαρό” απο “βαρίδια” του είδους.
Μάλιστα, οι γνωρίζοντες και συνομιλητές του κου Κασσελάκη, αναφέρουν ότι “ο Πρόεδρος δεν θέλει τη Θράκη προθάλαμο εκτουρκισμού των μουσουλμάνων και γι’ αυτό κάθε εγκάθετο τον αποβάλλει…”
Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την πρώτη δήλωση του κου Κασσελάκη «Εγώ δεν έχω βουλευτές στο πλευρό μου που να θεωρούν την μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική», που έκανε λίγες ώρες ή μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κ.κ. Ζεϊμπεκ και Οζγκιούρ, ασφαλείς πληροφορίες του ΘΠΕ αναφέρουν, ότι εφόσον δεν δημιουργούνταν ο νέος πολιτικός φορέας “Νέα Αριστερά”, θα είχαν απλά ανεξαρτητοποιηθεί, ακολουθώντας πορεία όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα εθνικά κοινοβούλια άλλων χωρών.