Ένας νεκρός και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων πλημμυρών που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Αττάλεια, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Ως απάντηση στην κακοκαιρία, οι αρχές στην Αττάλεια έδρασαν γρήγορα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πλημμύρας. Τα σχολεία έκλεισαν αμέσως για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού, ενώ οι πτήσεις ακινητοποιήθηκαν ως προληπτικό μέτρο έναντι των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.
Καθώς τα νερά της πλημμύρας συνέχισαν να ανεβαίνουν, αναπτύχθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες και να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης σε περιοχές που «βυθίστηκαν» από τον κατακλυσμό.